Page content

Ziektewetverzekering werkgever

Een ziektewetverzekering werkgever, is dat noodzakelijk? Wanneer een werknemer ziek wordt, betaal je vaak zijn loon door. Maar wanneer een werknemer ziek wordt en niet (meer) in dienst is, is het mogelijk om voor deze werknemer een ziektewetverzekering werkgever aan te vragen.

Het UWV begeleidt de werknemer dan bij zijn re-integratie en soms kun je voor de zieke werknemer met een dienstverband als werkgever een ziektewetverzekering aanvragen. Je bent dan als werkgever wel verantwoordelijk voor zijn re-integratie.

Zelf verzekeren of het UWV?

Zo maakt het niet uit hoe iemand precies ziek geworden is, want de werkgever zal het loon van de werknemer door moeten betalen. Hoe je als werkgever met dit risico omgaat, mag je dan zelf bepalen?

Een mogelijkheid is bijvoorbeeld het risico te verzekeren bij het UWV, dat dan de uitkeringen van de (gedeeltelijk) arbeidsgeschikte werknemers betaalt en verantwoordelijk is voor hun re-integratie.

Ook werkgevers kunnen ervoor kiezen het risico zelf te dragen. Je kunt dan het financiële risico verzekeren bij een particuliere verzekering of je kunt samen met andere werkgevers een voorziening treffen.

Zo zullen kleine bedrijven zich eerder gaan verzekeren, want een paar zieke medewerkers kunnen tot een ondraaglijke financiële last leiden. Daarom kun je als werkgever altijd zo goed mogelijk informeren wat voor jou de beste polis is voordat je je gaat verzekeren.

    Comment Section

    0 reacties op “Ziektewetverzekering werkgever

    Plaats een reactie


    *