Page content

Wanneer naar de bedrijfsarts?

Wanneer naar de bedrijfsarts?

Wanneer naar de bedrijfsarts? Als je langer dan een week ziek bent, dan meld je werkgever dit vaak bij de bedrijfsarts. Zo moet elke werkgever een bedrijfsarts voor zijn werknemers hebben. Wat veel mensen niet weten is dat dit wettelijk verplicht is.

Een bedrijfsarts is een deskundige op het gebied van gezondheid en werk en een bedrijfsarts kan met je contact opnemen en je vragen om op gesprek te komen. Dit gebeurt vaak al binnen enkele weken na je ziekmelding.

Dit is erg belangrijk vooral als je psychische klachten hebt. Werk kan een grote factor spelen in de oorzaak van je klachten. Het is dan belangrijk om dit snel te bespreken en vooral te kijken naar oplossingen. Werk kan je ook weer energie geven en zorgen voor structuur in de week.

Wanneer naar bedrijfsarts en wat doet hij?

Ziek worden is natuurlijk erg vervelend en vaak gaat het om een griepje wat binnen enkele dagen weer voorbij is. Maar het kan ook voorkomen dat je langer dan een week ziek bent of dat je werkgever aan je twijfelt of je wel echt ziek bent. Op zo’n moment komt de bedrijfsarts in beeld.

Een bedrijfsarts kan contact met je opnemen om te kijken hoe het met je gaat. Zo kan hij je vragen of een vragenlijst in te vullen of juist om op gesprek te komen. De bedrijfsarts kan bekijken of je naar zijn mening ziek bent of niet en degene beslist dan ook of je ziek bent en niet de werkgever.

Nodigt de bedrijfsarts jou uit op zijn spreekuur, dan ben je verplicht te komen. Datum, tijdstip en locatie staan meestal vast. Je hebt hier geen keuze in. Roept hij je naar de andere kant van het land, zoek dan samen met je werkgever naar een oplossing.

    Comment Section

    0 reacties op “Wanneer naar de bedrijfsarts?

    Plaats een reactie


    *