Page content

Wanneer maakt uwv geld over?

wanneer maakt uwv geld over
Wanneer maakt uwv geld over? Een vraag die veel mensen zich afvragen net als; wanneer uwv uitkering? Als het UWV uw uitkering uitbetaalt hangt voornamelijk af van wat voor soort uitkering u ontvangt.

Normaal gesproken worden de uitkering van het UWV eens per maand uitbetaald. Zo vinden de uitbetalingen zoals bij elke overheidsinstelling achteraf plaats en daarna zit er meestal een periode van 4 weken tussen.

Wanneer maakt het UWV mijn WW-uitkering over?

De precieze uitbetaaldata van een WW-uitkering hangt volledig af van uw situatie. U kunt eenvoudig de betaaldata van uw WW-uitkering altijd bekijken door in te loggen met uw DigiD op “Mijn UWV”.

Daarnaast ontvangt u in de berichtenbox op de website van het UWV en u ontvangt elke 4 weken een bericht dat uw uitkering uitbetaald is. Het kan per bank verschillen wanneer het geld daadwerkelijk op uw rekening staat, zal u altijd rekening met 2 werkdagen na de uitbetalingsdatum van het UWV.

Zo vindt de uitbetaling van een WW-uitkering altijd plus/minus 3 weken nadat u recht heeft op een WW-uitkering plaats. Dan wordt vervolgens na elke 4 weken opnieuw naar u overgemaakt door het UWV.

Zonder DigiD-code kunt u geen uitkering aanvragen en/of inloggen op “Mijn UWV” zorg dus altijd dat u in het bezit bent van een DigiD. Heeft u nog geen DigiD? Lees hier meer over het aanvragen van een DigiD en de mogelijkheden.

  Comment Section

  1 reactie op “Wanneer maakt uwv geld over?


  Door Berend op 3 mei 2019

  Eigenlijk te zot voor woorden dat het in dit tijdperk nog zolang duurt voor het bedrag daadwerkelijk staat bij geschreven op de rekening van de begunstigde. Twee tot drie dagen na het bericht dat uwv geld heeft overgemaakt staat het er dus pas bij voor de uitkeringsgerechtigden?

  Plaats een reactie


  *