Page content

Verzekeringsarts salaris

Verzekeringsarts salaris

Voor veel mensen is verzekeringsarts een onbekend beroep. Want wat doet een verzekeringsarts nu eigenlijk en wat is het salaris van een verzekeringsarts? Op deze pagina gaan wij deze vragen uitgebreid behandelen.

Wat is een verzekeringsarts?

Een verzekeringsarts is een arts die werkzaam is in de verzekeringsgeneeskunde en zich gespecialiseerd heeft in claims van verschillende soorten arbeidsongeschiktheidsregelingen.

Bij deze arbeidsongeschiktheidsregelingen kunt u denken aan bijvoorbeeld de WAO, de WIA en de Wajong. Personen in deze functie zijn vaal werkzaam bij particuliere verzekeringsmaatschappijen.

De taak van een verzekeringsarts
Een verzekeringsarts heeft een belangrijke taak en krijgt voor het uitvoeren van deze functie een goed salaris als verzekeringsarts. In deze functie moet de arts objectief kunnen vaststellen of er beperkingen zijn in het functioneren van iemand, die zijn opgetreden door een ziekte of een gebrek. Ook het begeleiden en het re-integreren van mensen behoort tot de taken van een verzekeringsarts.

Opleidingen van een verzekeringsarts
Een verzekeringsarts bent u niet zomaar. Om een verzekeringsarts salaris te gaan verdienen dient u eerst een aantal opleidingen te hebben gevolgd.

Dit begint bij de opleiding van basisarts, dit is een driejarige Bachelor en een driejarige Mastervariant. Na deze opleiding is het mogelijk om een vervolg te gaan doen en de opleiding tot verzekeringsarts te behalen. Deze opleiding is een WO-opleiding en duurt 4 jaar.

Verzekeringsarts salaris

Het salaris van een verzekeringsarts is afhankelijk van de werkgever en de ervaring van de persoon. Een verzekeringsarts verdient gemiddeld een salaris tussen de € 4000,00 en de € 6000,00 bruto per maand. Het salaris kan oplopen bij een langer dienstverband en mogelijke bonussen. Bovenstaand salaris is op basis van een 40-urige werkweek.

Naast het salaris dat ligt tussen de € 4000,00 en de € 6000,00 bruto per maand, is het ook mogelijk dat u als verzekeringsarts extra aanvullende arbeidsvoorwaarden krijgt. In dit geval kan het salaris worden aangevuld met bijvoorbeeld een dertiende maand of met het bepalen van eigen werktijden.

Vacatures

De kans dat u aan een baan komt na het volgen van de opleiding tot verzekeringsarts is erg groot. Er is op dit moment erg veel vraag naar dit soort artsen. Als starter op de arbeidsmarkt is het gemakkelijk om aan een baan te komen als verzekeringsarts.

Hulp nodig?
Denkt u niet het juiste salaris te verdienen als verzekeringsarts of heeft u na uw ontslag problemen met het UWV omtrent uw uitkering door verkeerde informatie van uw vorige werkgever? Neem dan snel contact met ons op, wij helpen u graag verder.

    Comment Section

    0 reacties op “Verzekeringsarts salaris

    Plaats een reactie


    *