Page content

Salaris arbeidsdeskundige

salaris arbeidsdeskundige

Een arbeidsdeskundige is iemand die vaststelt of iemand en in welke mate arbeid kan verrichten. De deskundige vormt een besluit op basis van de mogelijkheden per persoon. Bij deze besluitvorming staat de mens, het werk en de belastbaarheid centraal. Als arbeidsdeskundige bent u niet alleen bezig met de re-integratie van mensen op de werkvloer, maar ook met het voorkomen van arbeidsongeschiktheid binnen het bedrijf. Maar wat voor salaris krijgt een arbeidsdeskundige voor het vervullen van zijn functie? Op deze pagina gaan wij daar dieper op in.

Opleiding van een arbeidsdeskundige

Een arbeidsdeskundige salaris ontvangt u niet zomaar. Iemand die zich wil specialiseren in arbeid en mens moet eerst een opleiding volgen. Bij het UWV kunnen mensen die deze functie willen vervullen een interne opleiding volgen. Er zijn ook verschillende HBO opleidingen die u opleiden tot arbeidsdeskundige. Een andere mogelijkheid is het volgen van een opleiding die alleen recht geeft op een certificaat.

De opleiding bij het UWV is vooral gericht op het vaststellen of iemand recht heeft op een WIA-uitkering, de HBO opleidingen zijn breder dan de interne opleiding van het UWV. Wilt u uw salaris als arbeidsdeskundige gaan verdienen? Dan is het belangrijk om de aangeboden opleidingen goed te vergelijken, er zijn namelijk diverse mogelijkheden en niet elke opleiding heeft evenveel waarde.

Het kiezen voor een goede opleiding voor deze functie is niet alleen erg belangrijk voor uzelf, maar ook voor de mensen waar u mee te maken krijgt. U beslist namelijk als deskundige over de verdere loopbaan van mensen binnen het huidige bedrijf. In sommige gevallen adviseert u mensen tot omscholing en het zoeken van werk buiten hun huidige werkgever. Ook het zoeken van vervangend werk binnen de huidige werkgever, hoort tot het takenpakket van een arbeidsdeskundige.

Het arbeidsdeskundige salaris

Als u eenmaal de opleidingen tot arbeidsdeskundige heeft afgerond is het tijd om een baan te gaan zoeken. Een salaris bij het uitzoeken van een opleiding of een baan is erg belangrijk. Het salaris dat u gaat verdienen bij een bedrijf in deze functie is erg verschillend. Het gemiddelde arbeidsdeskundige salaris is in Nederland € 3740,00 bruto (cijfers 2018/2019). De hoogte van het salaris is ook afhankelijk of u voor de overheid werkt of voor een commercieel bedrijf.

Aanbod van werk als arbeidsdeskundige

Op de huidige arbeidsmarkt is er erg veel vraag naar arbeidsdeskundigen. De vacatures bevinden zich zowel bij de overheid als bij commerciële bedrijven. Het grote aanbod aan vacatures als arbeidsdeskundige geeft u de mogelijkheid om over uw salaris als arbeidsdeskundige te onderhandelen. 

Hulp nodig?
Heeft u problemen met een arbeidsdeskundige en wenst u professionele ondersteuning? Neem dan contact met ons op, wij zitten klaar om u te helpen. Bel ons direct op 085-3031256 of stuur ons een e-mail via info@uwvbezwaarburo.nl

    Comment Section

    0 reacties op “Salaris arbeidsdeskundige

    Plaats een reactie


    *