Page content

Klacht tegen bedrijfsarts

Klacht tegen bedrijfsarts

Heb je een klacht tegen bedrijfsarts? Als je een werknemer bent en je twijfelt aan de juistheid van het advies van een bedrijfsarts, dan kun je als werknemer om een second opinion van een andere bedrijfsarts bij een andere arbodienst aanvragen.

Wanneer je dus een klacht over bedrijfsarts hebt, kun je een second opinion aanvragen. De second opinion is gericht om de kwaliteit van de bedrijfsgezondheidszorg te verhogen en eigenlijk de werknemer meer zekerheid te geven over de onafhankelijkheid en juistheid van een advies.

Het is belangrijk om te weten dat bedrijfsartsen mee moeten werken aan een verzoek voor een second opinion, behalve als er zwaarwegende argumenten zijn om dit niet te doen.

Voor wie zijn de kosten van een second opinion?

De kosten voor een second opinion zijn voor de rekening van een werkgever. Een second opinion kan alleen door een werknemer aangevraagd worden en alleen een bedrijfsarts kan een opinion uitvoeren.

Zo is het oordeel van de UWV deskundigen bedoeld om het re-integratieproces vlot te trekken, als deze vastloopt tijdens de eerste twee ziektejaren. Dit oordeel kan zowel op verzoek van de werknemer als op verzoek van de werkgever zelf plaatsvinden.

Het oordeel wordt gegeven door een arbeidsdeskundige of verzekeringsarts. Maar alleen het UWV is bevoegd om een deskundigenoordeel te geven. En dit oordeel kan gegeven worden over;

 • het al dan niet bestaan van arbeidsongeschiktheid voor het eigen werk van de werknemer;
 • het nakomen van re-integratieverplichtingen door de werknemer;
 • het aanwezig zijn van passend werk bij de werkgever; en
 • het nakomen van de re-integratie inspanningen door de werkgever.

Klacht over bedrijfsarts? Schakel UWVbezwaarburo in!

Bent u het niet eens met het oordeel van het UWV of heeft u een klacht tegen bedrijfsarts? Dan is het mogelijk om hier iets aan te doen. Wij adviseren en helpen onze klanten hiermee en zorgen dat u snel weer op het juiste pad bent.

  Comment Section

  1 reactie op “Klacht tegen bedrijfsarts


  Door Renate schwarz op 1 mei 2019

  Spelen met mijn dood al twee zelfdoding gedaan en nog vinden ze dat ik kan werken ik heb al twee descundigeoordelingen gehad en moet gewoon betalen hun spelen met mijn levens mutsears en Heidi ban de sloot zijn van atea groep breda r van muijen is van uwv en dan wordt er gewoon ijs koud ge zegt jij wil er toch uit stappen terwijl ik al ge zegt heb het gaat fout de tweede keer 28 maart 2019 moest ik van de bedrijfarts Heidi van de sloot 2 uurtjes naar mijn werk toe moest en de tranen liepen al over mijn wangen echt niet normaal en toen die avond pleegde ik weer een zelfdoding ik heb ook nog ge vraagt mijn lichaam is op en pijn in mijn hoofd door druk al zetten ze mij op een rustige plek dan kom ik thuis dan stort ik thuis huilend in elkaar dat doe je toch niet met mij en dan te zeggen jij wil er toch uit stappen ik zij het is ook jullie schuld jullie sturen mij toch naar het werk terwijl ik al ge zegt had dat het fout gaat en het ging fout de 28 maart maar dat schijnt ze niet te boeien het gaat gewoon niet meer met mij nu en dan ook niet thuis vol ik mij rustig worden als ik niet hoef te werken en daar heen gaan komt de stres en de zelfdoding weer naar boven afz Renate schwarz zaventemstraat 36 4827 CP Breda 0638261336 breda

  Plaats een reactie


  *