Page content

Hoeveel WW na ziektewet?

Wanneer u momenteel een ziektewetuitkering ontvangt via het UWV, kan het verstandig zijn om alvast uit te zoeken hoe hoog uw WW-uitkering straks is. Op het moment dat u meer dan 65% van het loon van een vergelijkbare burger kunt verdienen, wordt de ziektewetuitkering namelijk stopgezet.

Onder een vergelijkbare burger verstaan we een burger met een vergelijkbare opleiding en ervaring binnen een bepaalde sector. Na het stopzetten van de ziektewetuitkering wordt u uitgenodigd voor een gesprek met een re-integratiebegeleider of een arbeidsdeskundige.

Deze kijkt samen met u, of een WW na ziekte noodzakelijk is. Veel prettiger is het immers om direct weer aan de slag te gaan en meer te verdienen dan u met een WW ontvangt.

Een re-integratiebegeleider kan u ook helpen bij het aanvragen van WW na de ziektewet. Als alternatief voor een WW na de ziektewetuitkering is een bijstandsuitkering.

Regelgeving op het gebied van WW en ziektewet

Door de jaren heen zijn er verschillende veranderingen doorgevoerd op het gebied van de WW en ziektewet. Zo valt in uitspraak in een rechtszaak op het gebied van WW na de ziektewet in 2016 te lezen, dat ziekte geen gevolg mag hebben op de hoogte van de WW-uitkering die u via het UWV ontvangt.

Wanneer u van een WW naar de ziektewet bent gegaan, kunt u een soortgelijke WW-uitkering aanvragen als u uit de ziektewet raakt. Let op, dit geldt alleen wanneer de maximale duur van de WW-uitkering op dit moment nog niet bereikt is. Vanzelfsprekend krijgt u geen WW-uitkering meer als u een baan gevonden heeft.

Hoe lang u WW na de ziektewet krijgt is afhankelijk van de maximale duur van uw WW-uitkering en de periode waarin u al een WW-uitkering heeft ontvangen. In principe heeft u maximaal 12 maanden recht op WW.

Hulp bij het aanvragen van een WW-uitkering

Vindt u het lastig om een WW-uitkering aan te vragen, nadat u uit de ziektewet bent ontslagen? Of heeft u het idee, dat u niet op de juiste behandeld wordt door het UWV? Wij helpen u bij het opstellen van een bezwaarschrift tegen het oordeel van het UWV. Neem vrijblijvend contact met ons op, zodat onze advocaten u van advies kunnen voorzien over hetgeen u zelf kunt doen. Mocht dit niet voldoende blijken te zijn, dan overleggen we samen met u wat een passende vervolgstap kan zijn!

  Comment Section

  3 reacties op “Hoeveel WW na ziektewet?


  Door Emmanuel op 8 augustus 2019

  I was receiving ziektewet uitkering for one year and two months.My uitkering stop 10 June 2019.I made appeal they told me to wait for the verdict in October 2019. Now I am receiving ww uitkeringand am still sick. Ww expected me to be looking for job while sick.
  Please advice me on what to do?


  Door Anonymous op 25 augustus 2019

  You should get a lawyer! If you call Het Juridisch loket, they can refer you to a “pro lawyer. I was in the same predicament as you, and just recently got a letter from UWV that they were in the wrong.


  Door Anonymous op 25 augustus 2019

  *Pro deo*

  Plaats een reactie


  *