Page content

Hoe lang duurt uitspraak hoger beroep?


Een hoger beroep hoe lang duurt dat? Wil je graag weten hoelang een hoger beroep procedure duurt over een UWV uitkering? Wanneer de uitspraak van de bestuursrechter over het UWV niet positief is, dan is het mogelijk om in hoger beroep te gaan.

Je vraagt dan eigenlijk een andere rechter om nog een keer naar de zaak te kijken. Hierdoor kom je terecht bij de Centrale Raad van Beroep in Utrecht. In de regel geldt dat hoe verder u in een beroepsprocedure komt, hoe ingewikkelder de zaak wordt.

Je moet dan bijvoorbeeld denken aan gecompliceerde medische kwesties waarin gevraagd wordt of de wet wel op de juiste manier toegepast wordt. Als het bezwaar al een keer door de rechter getoetst is en om een vervolginstantie dan alsnog van je gelijk te overtuigen, zal juridische bijstand absoluut noodzakelijk zijn.

Als je het contactformulier invult, zorgen onze specialisten ervoor dat er een advocaat uit uw regio snel contact met je opneemt om je vrijblijvend te informeren over de mogelijkheden van juridische bijstand en de te volgen strategie.

Hoe lang duurt uitspraak hoger beroep?

Net als een beroepschrift en bezwaarschrift is je hoger beroep tegen het besluit van het UWV gebonden aan een strikte termijn. Zo moet er een brief met bezwaren binnen zes weken na de afspraak van de bestuursrechter bij de CRvB binnen zijn.

Deze termijn is glashard. Als u één dag te laat bent, wordt uw beroep niet meer in behandeling genomen en is de uitspraak van de bestuursrechter definitief. Onze advocaat zullen er natuurlijk voor zorgen dat uw hoger beroep op tijd wordt verzonden.

Bij de Centrale Raad van Beroep zijn er twee mogelijkheden;

het beroep wordt gegrond of ongegrond verklaard

Als het bezwaar gegrond is, heb je gelijk gekregen en zal het UWV een nieuw besluit moeten nemen, waar rekening gehouden moet worden met wat de CRvB heeft bepaald. In sommige gevallen neemt de rechter zelf een besluit en zal de uitkeringsinstantie dit dan moeten uitvoeren.

  Comment Section

  1 reactie op “Hoe lang duurt uitspraak hoger beroep?


  Door Mus op 26 maart 2019

  Hoe lang duurt hoger beroep

  Plaats een reactie


  *